

2025 Missouri State Career and Leadership Development Events Venue Plans



Check-in for Career Development Events will be at the Hearnes Center or Trowbridge Events Center (see below).

Students participating in CDEs in the Memorial Union will be transported to and from the Hearnes Center by contracted buses.

Wednesday, April 23, 2025

CDE	#Teams	#Students	Estimated Completion Time	Check-in Location	Check-in Time	Event Location	Start Time	Est. End Time	Student Return Location
Nursery / Landscape	50	200	4 hrs.	Hearnes Center (Sections: C10, C11, C12, C13)	11:15 am 12:00 pm buses depart	Memorial Union, N201 ABC & Stotler Lounge	12:30 pm	4:30 pm	Hearnes Center Buses depart as filled
Dairy Foods	50	200	2.5 hrs.	Hearnes Center (Sections: C10, C11, C12, C13)	12:15 pm 1:00 pm buses depart	Memorial Union, N214 ABCDE & Jesse Wrench Auditorium	1:30 pm	4:15 pm	Hearnes Center Buses depart as filled
Soils	48	192	3 hrs.	Hearnes Center (Sections: C8, C7, C6, C5)	12:00 pm 12:45 pm buses depart	Off-site	1:15 pm	4:00 pm	Hearnes Center By Bus
Livestock	60	240	4.5 hrs.	Trowbridge Sales Arena	11:00 am	Trowbridge Show Arena	12:00 pm	4:30 pm	Advisor pk-up at Trowbridge
Agronomy	60	240	4 hrs.	Trowbridge Sales Arena	12:00 pm	Trowbridge Sales Arena & Livestock Bays	1:00 pm	5:00 pm	Advisor pk-up at Trowbridge
LDE		<u>, </u>	<u> </u>	LEADERSHIP DE	VELOPMENT EVENT	'S			
Parliamentary Procedure	16		3 hrs. Prelims	Wyndam Executive Center	Must appear 30 min. prior to presentation time	Wyndam Exec. Center – 2200 I-70 Dr. SW, Columbia, MO (rooms TBD)	9:30 am	12:30 pm	Advisor provides trans. for student to and from the location.
Conduct of Meetings	16		3 hrs. Prelims	Wyndam Executive Center		(Same as above)	9:30 am	12:30 pm	
Ag. Issues	16		3 hrs. Prelims	Wyndam Executive Center		(Same as above)	10:00 am	1:00 pm	
FINALS (all three LDEs)	6		3 hrs. finals	Wyndam Executive Center		(Same as above)	1 hr after prelims end		

Thursday, April 24, 2025

CDE	#Teams	# Students	Estimated Completi on Time	Check-in Location	Check-in Time	Event Location	Start Time	Est. End Time	Student Return Location
Forestry	44	176	3.5 hrs.	Trowbridge Sales Arena	7:15 am 9:15 Buses Depart	Trowbridge Sales Area, Livestock Bays, and off- site	8:00 am	12:00 pm	Hearnes Center by Bus
Agricultural Mechanics	45	180	4 hrs.	Trowbridge Show Arena (Sections: F, G, H, J)	7:30 am	Agricultural Engineering Bldg.	8:30 am	12:30 pm	Advisor pk-up at Trowbridge
Dairy Cattle	60	240	4 hrs.	Trowbridge Show Arena (Sections: B, C, D, E)	8:00 am	Trowbridge Show Arena	9:00 am	1:30 pm	Advisor pk-up at Trowbridge
Floriculture	60	240	4 hrs.	Hearnes Center (Sections: C8, C7, C6, C5)	8:15 am 9:00 am buses depart	Memorial Union, N201 ABC & N204 and Stotler Lounge	9:30 am	1:30 pm	Hearnes Center Buses depart as filled
Food Science & Technology	24	96	2 hrs.	Hearnes Center (Sections: C10, C11, C12, C13)	8:45 am 9:30 am buses depart	Memorial Union, N214 ABCDE	10:00 am	12:30 pm	Plaza 900 Students Walk
=				· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	·-	er (weather permitting), teachers are welcome. Eigh er. Official Dress requested for both pre-liminary and	-	Memorial Union. Eig	ht finalist return to
Food Science & Tech. Finals	8	32	2.5 hrs	Memorial Union N214	1:45 pm	Memorial Union, N214 ABCDE & N204	2:00 pm	4:00 pm	Advisor pk-up Memorial Union (final 8 only)
Horse Evaluation	48	192	4.5 hrs	Hearnes Center (Sections: C8, C7, C6, C5)	10:00 am 10:45 am buses depart	Stephens College Equestrian Center 381-499 Old 63 N, Columbia, MO	11:30 am	4:00 pm	Advisors will pickup at Stephens
Poultry	48	192	3 hrs.	Trowbridge Sales Arena	11:00 am	Trowbridge Sales Arena & Livestock Bays	12:00 pm	3:00 pm	Advisor pk-up at Trowbridge
LDE				LEADERSHIP DE	VELOPMENT EVEN	TS			
Creed		16		Forum Christian Church	8:00 am	Forum Christian Church, 3900 Forum Blvd, Columbia, MO 65203 (rooms TBD)		elims followed y finals estimated	
Division I Speaking		16		Forum Christian Church	8:00 am	(same as above)	8:30 am		
Division II Speaking		16		Forum Christian Church	8:00 am	(same as above)	8:30 am		Advisor provides trans. for student
Advanced Speaking		16		Forum Christian Church	8:00 am	(same as above)	8:30 am		to and from the location.
Extemp. Speaking		16		Forum Christian Church	8:00 am	(same as above)	8:30 am		
Employment Skills		16		Forum Christian Church	8:00 am	(same as above)	8:30 am		
FINALS (For all 5 LDEs) NOT CREED		6 ea.		Forum Christian Church	12:30 pm	(same as above)	1:00 pm		

Friday, April 25, 2025

CDE	#Teams	# Students	Estimated Completion Time	Check-in Location	Check-in Time	Event Location	Start Time	Est. End Time	Student Return Location
Meats	48	192	3.5 hrs.	Trowbridge Sales Arena	7:15 am	Eckles – Meat Processing Lab and Eckles Event Center	8:00 am	12:00 pm	Advisor pk-up at Trowbridge
Agricultural Sales	24	96	5.5 hrs.	Memorial Stadium West Side Tower	7:15 am	Memorial (football) Stadium – Tiger Lounge and West Side Suites	8:00 am	1:30 pm	Advisor Pk-up at Memorial Stadium
Entomology	48	192	2.5 hrs.	C10, C11, C12, C13)	8:00 am 9:00 am buses depart	Memorial Union, N214 ABCDE and N204	9:30 am	12:00 pm	Hearnes Center Buses depart as filled
Farm Management	48	192	2.5 hrs.	C7, C6, C5)	8:30 am 9:30 am buses depart	Memorial Union, Stotler Lounge	10:00 am	12:30 pm	Hearnes Center Buses depart as filled
LDE				LEADERSHII					
FFA Knowledge	52	208	1 hr.	C10, C11, C12, C13)	9:00 am 10:00 am buses depart	Memorial Union, N201 ABC & Jesse Wrench Auditorium	10:30 am	11:45 am	Hearnes Center Buses depart as filled

updated 3-14-2025 (2)